NätcasinotReturn to player

Välja rätt odds – så ska du tänka

När du ska välja odds finns det flera saker som är viktiga att tänka på. Först och främst måste du säkerställa att de odds du väljer faktiskt passar till det spel som du vill spela. Inte allt för många är medvetna om att oddsen kan variera ganska kraftigt beroende på vilken typ av spel och sport det handlar om. Därför bör du alltid ha stenkoll på vad som gäller innan du sätter igång med ditt spel.

Både på svenska och på utländska spelsajter finns det mängder av odds och sportsbetting som du kan underhålla dig med. Att spela på sport är något som alltid varit mycket populärt, men som har blivit extremt uppskattat under de senaste åren. Varför populariteten har ökat beror främst på tillgängligheten. Förr kunde man inte ta fram datorn eller mobilen och börja spela på samma sätt som man kan göra idag. Detta har gjort att fler vågar prova på sportsbetting och faktiskt sätta sig in i hur spelet fungerar.

Välj odds efter din plånbok
Det är lätt att bli lockad av riktigt höga odds, men kom ihåg att välja odds utifrån hur tjock din plånbok är. När du ska välja vilka odds som passar dig bäst måste du utgå från din egen ekonomi och inte vad du önskar att du hade råd att spela för. Här rekommenderar vi dig även att utgå från att du kommer förlora beloppet som du är beredd att satsa. Orsaken till detta är helt enkelt för att det finns en större sannolikhet att du förlorar än att du kommer vinna.

Visst ska man inte spela med mål att förlora, men det är fortfarande viktigt att ha det i bakhuvudet. Ett bra sätt att hitta rätt odds (och fortfarande spela ansvarsfullt) är genom att sätta en budget för hur mycket du får göra av med.

Vilken oddsspelare vill du vara?
Det finns ytterligare en sak som du behöver ha koll på när du ska välja vilka de bästa oddsen för dig kommer att vara. Innan du bestämmer dig för att spela på specifika odds är det bra att fundera på vilken oddsspelare du är och vill vara. Odds kan vara antingen negativa eller positiva och det finns flera olika typer av strategier för hur dessa ska användas och spela med. Det kan vara lätt att göra som experterna tipsar och bara “följa strömmen”, men försök att hitta din egen strategi för spelandet.

Den strategi som du sedan väljer ska naturligtvis också passa ihop med de odds som du har valt. Är du osäker eller ny inom betting kan det naturligtvis vara ganska svårt att hitta på en strategi från tomma intet. I dessa fall kan det faktiskt vara bra att använda experttips tills du har hittat din egen melodi.

Utländska odds har fler fördelar
Visste du att utländska spelsajter oftast har bättre och ett större utbud av odds än svenska sajter har? Om du inte är rädd för att spela utanför Sveriges gränser kan en utländsk bettingsajt vara lösningen för dig. Till att börja med finns det oftast betydligt fler odds som du kan välja mellan, men oddsen är vanligtvis också högre. Det innebär att du kommer kunna vinna en betydligt större summa pengar om du har turen på din sida. Du kan också komplettera med en riktigt bra bettingbonus eller använda flera bonusar för att få ut så mycket av ditt spelande som möjligt.